Ned Personeel
cover-image

Payroll uitbesteden: het geheime ingrediënt voor het succes van kleinere horecazaken

Wat voor jou werkt
Werkt voor ons

Algemeen 22 Oct 2023 door Demi Appelo

Payroll uitbesteden: het geheime ingrediënt voor het succes van kleinere horecazaken

Als eigenaar van een klein café, een knus restaurant of een trendy bar ben je waarschijnlijk meer geïnteresseerd in het perfectioneren van je cappuccinoschuim dan in het ontcijferen van loonstrookjes. Wie kan je dat kwalijk nemen? Toch is het beheer van de payroll een onvermijdelijk onderdeel van het runnen van een horecazaak. Gelukkig is er een oplossing die je zowel tijd als kopzorgen kan besparen: het uitbesteden van je payroll diensten.

De uitdagingen van een in-house payroll voor kleinere horecazaken

Laten we eerlijk zijn, payroll is complex. Tussen belastingcodes, overuren, vakantie-uitkeringen en pensioenbijdragen door kan je hoofd gaan tollen. Dan hebben we het nog niet eens over de steeds veranderende arbeidswetgeving. Voor kleinere horecazaken is dit een regelrechte nachtmerrie, want de tijd en middelen die nodig zijn om dit allemaal bij te houden zijn er vaak gewoon niet. Fouten kunnen je duur komen te staan.

Nu zijn er genoeg kleinere horecazaken die hun payroll liever in eigen hand houden. Vaak is dat omdat er het idee heerst dat het uitbesteden van de horeca payroll veel te kostbaar is, als je bijvoorbeeld maar tien medewerkers hebt. Het feit dat veel horecaondernemers de touwtjes strak in handen willen houden speelt ook mee. Dat is ook begrijpelijk, want zo heb je tenslotte altijd een duidelijk beeld van wat er aan salarissen uit gaat en kun je makkelijker inspelen op zaken die specifiek voor jouw bedrijf gelden, zoals wisselende roosters en seizoenscontracten.

Toch loop je als eigenaar van een kleinere horecazaak ook behoorlijke risico’s als je je payroll zelf wilt doen, naast al je andere werkzaamheden. De kans op allerlei vertragingen en missers is namelijk wel degelijk aanwezig.

Hoe payroll diensten ook kleinere horecaondernemers kunnen helpen

Nu mag het misschien lijken alsof het uitbesteden van de payroll alleen voor grote hotels en restaurantketens interessant is, maar niets is minder waar. Het is helemaal niet vreemd als je als kleinere horecaondernemers ook overweegt om je payroll naar een professionele dienstverlener over te dragen. Het levert talloze voordelen op en het is ook nog eens verbazend kostenefficiënt.

De experts van een payroll dienstverlener hebben de kennis en ervaring om je salarisadministratie vlekkeloos te beheren, zodat jij dat niet hoeft te doen. Ze blijven op de hoogte van alle wijzigingen in de wet- en regelgeving en zorgen ervoor dat je medewerkers op tijd en correct worden betaald. Het resultaat? Jij hebt meer tijd om je te concentreren op wat echt belangrijk is: je zaak en je gasten.

Hoe zit het met de kosten als je je payroll uitbesteedt?

Als je een kleinere horecazaak runt, kan het uitbesteden van je payroll een slimme zet zijn om kosten te besparen. Klinkt dat tegenstrijdig? Nou, niet als je het grotere plaatje bekijkt. Het is namelijk zo dat de kosten voor het uitbesteden van payroll niet alleen om het prijskaartje van de dienstverlener gaan.

Kijk bijvoorbeeld eens naar de kosten van de payroll software die je nu gebruikt of wilt gaan gebruiken. Dit kost niet alleen een flinke smak geld als je een goed systeem aanschaft, je moet het ook regelmatig updaten om bij te blijven met de veranderende regelgeving. Dat is allemaal inbegrepen wanneer je besluit om te outsourcen.

Vergeet ook niet de tijd die kunt besparen. Tijd die je dan kunt besteden aan het runnen van je zaak, het verzorgen van je klanten, het verbeteren van je menu en het aansturen van je personeel. Dat zijn allemaal belangrijke zaken om jouw onderneming onderscheidend en succesvol te houden.

Nee, het is niet goedkoop om je payroll uit te besteden. Toch, als je kijkt naar wat je ervoor terugkrijgt - tijd, gemoedsrust, expertise en compliance - dan zou je zomaar eens kunnen concluderen dat het ook voor jouw kleinere café, bar of restaurant wel degelijk een kostenbesparende zet is.

NED Personeel: horeca payroll met persoonlijke aandacht

Als het om het uitbesteden van je payroll gaat, zijn er talloze bedrijven waar je terecht kunt. Ze nemen het loonadministratieproces en de arbeidscontracten met plezier van je over, zodat jij er geen omkijken meer naar hebt. NED Personeel pakt het alleen net wat anders aan. Zo zijn we niet alleen gespecialiseerd in het overnemen van de payroll van kleinere horecazaken, we bieden ook extra service. Dat doen we onder andere door als een ervaren partner met je mee te denken over verdere groei van je bedrijf en de binding van je personeel.

Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.

Wij maken op deze website gebruik van cookies om het gebruik van deze website en daarbuiten te vergemakkelijken, de prestaties en gebruikerservaring te verbeteren en de relevantie van het aanbod te verhogen. Klik op akkoord om aan te geven dat je instemt met ons privacy statement.