Ned Personeel
cover-image

Backofficedienstverlening in de Zorg & Welzijn sector!

Wat voor jou werkt
Werkt voor ons

19 Jul 2024 door Rowin de Beer

Wist je dat NED Personeel de backofficedienstverlening ook toepast in de Zorg & Welzijn sector?  

 

De sector Zorg en Welzijn is onmisbaar in Nederland. Meer dan 1 miljoen professionals zetten zich iedere dag in voor de medemens. Daarnaast werken er ruim 200.000 mensen als ZZP’er. Binnen deze sector zijn er zo'n 25 verschillende Collectieve Arbeidsovereenkomsten. 

De Collectieve Arbeidsovereenkomsten (CAO) in de zorg zijn uitgebreide en complexe overeenkomsten die de arbeidsvoorwaarden regelt voor werknemers in deze sector.  

 

Het toepassen van de inlenersbeloning door een uitzendbureau binnen de Zorg & Welzijn is een belangrijke verantwoordelijkheid. De inlenersbeloning zorgt ervoor dat uitzendkrachten dezelfde beloning krijgen als vaste medewerkers van de inlenende organisatie, zodat er geen ongelijkheid ontstaat.  

Wij volgen zorgvuldig een aantal stappen om de verloning van onze medewerkers binnen de CAO juist in te richten conform alle regelingen. Hieronder geven we toelichting op een aantal factoren: 

 

  1. Verschillende functiegroepen & schalen: 

De sector bevat een breed en diverse aantal functies. Variërend van verzorgenden tot aan administratief personeel. Elke functiegroep heeft zijn eigen specifieke loonschalen en arbeidsvoorwaarden.  

  1. Diverse werkplekken: 

Mensen in de zorg werken vaak voor verschillende opdrachtgevers op verschillende locaties. Dit vereist maatwerk in de arbeidsvoorwaarden en in de juiste inrichting voor de opdrachtgevers en de medewerkers. 

  1. Arbeidsduur en roosters: 

Flexibele werktijden, verschillende roosters, onregelmatige diensten, overwerk komen veel voor in deze sector. Hiervoor zijn gedetailleerde regelingen die ook weer gekoppeld zijn aan toeslagen voor de medewerker.  

  1. Secundaire arbeidsvoorwaarden: 

Er zijn tal van regelingen m.b.t. extra vakantie/verlofdagen, zorgverlof en bijvoorbeeld scholing. Daarnaast zijn er ook verschillende regelingen met betrekking tot onkostenvergoedingen, zoals de reiskostenvergoeding. 

  1. Wet- en Regelgeving: 

De CAO moet voldoen aan nationale en Europese richtlijnen, hierdoor is het CAO regelmatig aan veranderingen onderhevig. Door onze CAO Connect koppeling worden wij op de hoogte gehouden van deze ontwikkelingen. 

  1. Regionale verschillen: 

Hoewel de CAO's landelijk gelden, kunnen er regionale verschillen zijn in de toepassing en interpretatie, afhankelijk van lokale behoeften en omstandigheden. Wij hebben gelukkig ook de mogelijkheid om positief af te wijken van de inlenersbeloning, hierdoor kan jij jezelf ook weer onderscheiden. 

  1. Documentatie en Communicatie: 

Alle afspraken dienen schriftelijk te zijn vastgelegd richting de medewerker. Het is belangrijk dat zowel de medewerker als de opdrachtgevers begrijpen hoe alle beloningen worden verwerkt en worden toegepast. 

  1. Consultatie & Advies: 

Wil je alle complexiteiten, afhankelijkheden begrijpen en hierdoor de inlenersbeloning juist toepassen? Vraag dan om advies bij ons, aangezien wij het specialisme in huis hebben om hierin jouw partner te zijn. 

job-image
Full Time Zundert 2.700 - 3.000

Ben jij een talentenjager met een passie voor het vinden van de juiste kandidaten? Bij NED Personeel krijg jij de kans om de perfecte match te maken tussen kandidaten en bedrijven, en zo dromen te realiseren. Word onderd... Lees verder

job-image
Full Time Zundert 2.800 - 3.500

Ken jij de weg in regio Zundert, ben jij op zoek naar diversiteit en zelfstandigheid en sla jij de spijker op de kop? Dan ben jij de allround medewerker facilitair die wij zoeken! Lees verder

Wij maken op deze website gebruik van cookies om het gebruik van deze website en daarbuiten te vergemakkelijken, de prestaties en gebruikerservaring te verbeteren en de relevantie van het aanbod te verhogen. Klik op akkoord om aan te geven dat je instemt met ons privacy statement.