Ned Personeel
cover-image

Wat voor invloed hebben de Tweede Kamerverkiezingen op werk en arbeidsmarkt?

Wat voor jou werkt
Werkt voor ons

Nieuws 23 Nov 2023

Wat voor invloed hebben de Tweede Kamerverkiezingen op de arbeidsmarkt? 

Gisteren waren de Tweede Kamerverkiezingen. Nu alle uitslagen binnen zijn weten we dat de PVV de grootste partij is geworden. Wat zijn de standpunten van de PVV en welke invloed kunnen die hebben op onze branche?

De PVV heeft een bondig verkiezingsprogramma opgesteld en op het vlak van werk geldt dat helemaal. De belangrijkste punten uit het verkiezingsprogramma op gebied van werk en arbeidsmarkt lichten we hieronder verder toe.

Er staan twee opvallende standpunten in het programma.

  1. Terugdraaien van de nieuwe pensioenswet.

Aldus PVV: We draaien de onverantwoordelijke en extreem onzekere nieuwe pensioenwet terug. Daarbij pleit PVV ook voor het verlagen van de AOW-leeftijd naar 65 jaar.

  1. Werkvergunning voor EU-werknemers

Het tweede punt gaat over arbeidsmigratie. Een erg belangrijk onderwerp voor ons en onze relaties. Volgens PVV moet Nederland de instroom van zowel arbeids- als studiemigranten fors beperken. Dat introduceert ook voor werknemers van binnen de EU weer de plicht tot het hebben van een tewerkstellingsvergunning. Door deze standpunten zal het aantal arbeidsmigranten naar verwachting zeer fors afnemen volgens de PVV.

Een totaaloverzicht van het PVV-programma in bullets:

  • Minimumloon verhogen.
  • Geen onnodige extra regels en verplichtingen voor zzp’ers: betaalbaar vrijwillig verzekeren arbeidsongeschiktheid en pensioen.
  • Pensioenwet terugdraaien.
  • AOW-leeftijd verlagen naar 65 jaar.
  • Invoeren van een asielstop. Echte vluchtelingen opvangen in veilige landen in de eigen regio.
  • Instroom van zowel arbeids- als studiemigranten fors beperken.
  • Werknemers van binnen de EU krijgen weer de plicht tot het hebben van tewerkstellingsvergunningen.

Wil  je meer weten over het verkiezingsprogramma van de PVV? Kijk dan op hun website. Wij zijn erg benieuwd naar de uitvoering van eerdergenoemde standpunten.

job-image
Full Time Heinenoord

Ben jij een (junior) commercieel talent met een hands-on mentaliteit en woonachtig in de Hoeksche Waard? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor onze vestiging in Heinenoord zijn we op zoek naar een Sales Consultant die zich... Lees verder

Nieuw
job-image
Full Time Zundert

Ben jij een klantgericht en gedreven talent en sta je te popelen om aan de slag te gaan in een dynamische werkomgeving? Dan hebben wij de perfecte functie voor jou! Wij zijn op zoek naar een gemotiveerde Backoffice Medew... Lees verder

Nieuw

Wij maken op deze website gebruik van cookies om het gebruik van deze website en daarbuiten te vergemakkelijken, de prestaties en gebruikerservaring te verbeteren en de relevantie van het aanbod te verhogen. Klik op akkoord om aan te geven dat je instemt met ons privacy statement.