Ned Personeel
cover-image

Petra Baremans: de schakel tussen NED, de vliegerdagen én Stucadoorsbedrijf van Baal

Wat voor jou werkt
Werkt voor ons

Samenwerkingen 23 Nov 2023

Interview met Petra Baremans 

Over Stukadoorsbedrijf Van Baal, Opleidingscentrum West-Brabant én de Rijsbergse Vliegerdagen

Een gesprek met Petra Baremans biedt vele aanknopingspunten. Zij is namelijk niet alleen de administratieve spil voor Stukadoorsbedrijf Van Baal, maar ook betrokken bij het naastgelegen Opleidingscentrum West-Brabant aan De Waterman in Rijsbergen. Bovendien is zij één van de drijvende krachten achter de Rijsbergse Vliegerdagen. Vanuit zowel het stukadoorsbedrijf en opleidingscentrum als vanuit de Rijsbergse Vliegerdagen is het lijntje met NED Personeel kort. Alle reden om Petra te vragen hoe dat allemaal zit.

Over Stukadoorsbedrijf Van Baal

Terug naar 1 april 1998. Op die datum startte Hans van Baal zijn stukadoorsbedrijf. Waar veel andere stukadoors blijven werken als eenpitters, koos hij voor het uitbouwen van zijn bedrijf. Met succes. Inmiddels werken er zo’n dertig stukadoors voor Stukadoorsbedrijf Van Baal. Petra: “We voeren alle soorten stukwerk uit; van het restaureren van originele lijsten in de basiliek in Oudenbosch tot stukwerk in nieuwbouwwoningen. Het werk is net zo divers, als de stukadoors die voor Van Baal werken, alleen al qua leeftijd; de jongste is 18 en de oudste 61.”

Persoonlijk contact met NED

Een groot deel van de medewerkers van Van Baal wordt gedetacheerd via NED Personeel. “Die samenwerking met NED is er al heel lang” vertelt Petra. “Zelf werk ik hier al bijna tien jaar en ook ik heb een contract via NED. In de praktijk merk je geen onderscheid; voor Hans van Baal is iedereen gelijk. Het is een bedrijf met een familieachtige sfeer waar we rekening met elkaar houden en zo proberen om elkaar te helpen. Omdat ik bij Stukadoorsbedrijf Van Baal ook verantwoordelijk ben voor de HR-administratie, heb ik regelmatig contact met NED. Het contact is steeds intensiever geworden. NED is een professionele partij die altijd zoekt naar mogelijkheden en kansen. Gebleven is het persoonlijke contact; ze luisteren nog steeds goed en doen iets met wat je vertelt.”

Het vak in de praktijk leren bij Opleidingscentrum West-Brabant

Toen het voor Stukadoorsbedrijf Van Baal lastiger werd om vakmensen te vinden, vond Hans van Baal de oplossing in het zelf gaan opleiden van mensen. Petra: “Zo is in 2018 het Opleidingscentrum West-Brabant ontstaan, waar praktijkopleiders Ger en Frans – ervaren rotten in het vak - de leerlingen begeleiden. Mensen kunnen hier de praktijkgerichte opleiding stukadoor volgen, maar ook tot schilder en tot assistent wonen, bouwen en onderhoud. De opleidingen hebben onder andere het keurmerk van Blik op Werk.” In het praktische gedeelte van het opleidingscentrum zijn er 18 ruimtes gemaakt om te oefenen met stuken, maar bijvoorbeeld ook met tegelzetten. Petra: “Hier is weer een linkje met NED, want soms worden hier ook kandidaten via NED opgeleid of NED zorgt voor plaatsing bij een werkgever na het afronden van de opleiding. Met hulp van sponsors, zoals bijvoorbeeld de Hubo in Zundert, houden we de opleiding financieel toegankelijk. Die sponsors zijn voor ons heel belangrijk, net als bij de Rijsbergse Vliegerdagen.”

Rijsbergse Vliegerdagen

Petra maakt zo een mooi bruggetje naar de Rijsbergse Vliegerdagen. Het evenement in het derde weekend in augustus groeide sinds de start in 2009 uit naar een van de grootste vliegerfeesten in Europa. Zoals Petra voor Van Baal en voor het Opleidingscentrum West-Brabant een belangrijke spil is, zo is zij dat als secretaris óók voor de Rijsbergse Vliegerdagen. “Vliegeraars vanuit de hele wereld komen hiernaartoe om hun kunsten te vertonen. Met een grote groep vrijwilligers krijgen we het steeds weer voor elkaar, maar ook de sponsors zijn heel belangrijk. Hans van Baal sponsort vanaf het eerste moment, NED is er wat later bijgekomen, zowel financieel als met materieel. Afgelopen editie waren we weer blij met de NED-golfkarren die we mochten lenen. Erg handig op het terrein van 60.000m² dat familie Machielsen beschikbaar stelt om de vliegerdagen te organiseren. Zo hoeven we deze materialen niet zelf aan te schaffen en op te slaan. Daar zitten andere verenigingen ook mee. Om ervaringen uit te wisselen, zouden we graag meer willen samenwerken met andere verenigingen in Rijsbergen en gemeente Zundert. Als we meer samenwerken, staan we namelijk ook sterker bij het aanvragen van vergunningen voor onze evenementen. Wij staan in ieder geval voor meer samenwerking open, want we weten hoeveel er komt kijken bij het organiseren van een evenement. Het is het waard! Als het gaat om de Vliegerdagen, blijft het keer op keer mooi om mensen te zien genieten van wat er allemaal mogelijk is met een vlieger. Net zoveel als met stukwerk, haha!”

Stukadoorsbedrijf Van Baal
www.stukadoorsbedrijfvanbaal.nl

Opleidingscentrum West-Brabant
www.praktijk-opleiding.nl

Stichting Rijsbergse Vliegerdagen
www.rijsbergsevliegerdagen.nl

job-image
Full Time Heinenoord

Ben jij een netwerk talent met een hands-on mentaliteit en woonachtig in de Hoeksche Waard? Voor onze vestiging in Heinenoord zijn wij op zoek naar een Accountmanager die zich bezig houdt met New Business, Accountmanagem... Lees verder

Nieuw
job-image
Full Time Zundert

Zoek je een baan waar jij je eigen agenda kan bepalen? Dan is dit de juiste plek. Je bepaalt namelijk zelf waar de focus op ligt!   Lees verder

Nieuw

Wij maken op deze website gebruik van cookies om het gebruik van deze website en daarbuiten te vergemakkelijken, de prestaties en gebruikerservaring te verbeteren en de relevantie van het aanbod te verhogen. Klik op akkoord om aan te geven dat je instemt met ons privacy statement.