Ned Personeel
cover-image

Informatie over de veranderingen in de Loonheffingen 2024

Wat voor jou werkt
Werkt voor ons

Wet- en regelgeving 08 Dec 2023

Informatie over de veranderingen in de Loonheffingen 2024

In het nieuwe jaar zijn er diverse veranderingen rondom de Loonheffingen. Wij geven je een inzicht in de wijzigingen, tarieven, percentages en bedragen die per 1 januari 2024 gelden.

Verhoging bedragen vrijwilligersregeling

Het wettelijke maximumbedrag voor toepassing van de vrijwilligersregeling is vanaf 2024 €210 per maadn en €2100 per jaar.

OV-abonnementen en voordeelurenkaarten

Vanaf 2024 vervalt het onderscheid tussen het vergoeden, verstrekken en ter beschikking stellen van een OV-abonnement of voordeelurenkaart. Gebruikt de werknemer de OV-kaart voor zakelijke reizen? Dan is deze gericht vrijgesteld. Het maakt niet uit hoe vaak de werknemer hier privé gebruik van maakt.

Aanpassing uurloongrens LIV per 2024

Tot en met 2023 is een van de voorwaarden voor het recht op het lage-inkomensvoordeel (LIV) dat het gemiddeld uurloon van een werknemer over een kalenderjaar minimaal 100% en maximaal 125% van het wettelijk minimumloon (WML) bedraagt. De bovengrens van 125% van het WML wordt per 1 januari 2024 verlaagd naar 104% van het WML. Deze verlaging hangt onder meer samen met de wijziging van het WML per 2024. Per 1 januari is het minimumuurloon voor werknemers van 21 jaar en ouder €13,27 per uur.

Aanpassing vrije ruimte werkkostenregeling

Per 2024 vervalt de tijdelijke verhoging van de vrije ruimte. Vanaf dan bedraagt de vrije ruimte

  • Voor een loonsom tot en met €400.000: 1,92%
  • Voor zover de loonsom meer is dan €400.000: 1,18%

Jeugd-LIV vervalt per 2024

Het jeugd-LIV wordt afgeschaft per 1 januari 2024. In 2024 vindt nog wel de betaling plaats van het jeugd-liv over de verloonde uren in 2023.

Verhoging terugkeerpremie bij terugkeer eigenrisicodrager naar publieke beste

Eindigt jouw eigenrisicodragerschap voor de Ziektewet (ZW), waarna je terugkeert naar de publieke verzekering bij UWV? Middelgrote en grote werkgevers kunnen dan te maken krijgen met de zogenoemde terugkeerpremie. De terugkeerpremie bedraagt in 2023 de helft van de sectorale premie. Vanaf 1 januari 2024 wordt de terugkeerpremie verhoogd naar de volledige sectorale premie.

Verwerking in handboek loonheffingen 2024

Veranderingen die op een later moment definitief worden en de uiteindelijke tarieven voor 2024 worden in latere versies van de Nieuwsbrief Loonheffingen uiteengezet. Alle aanpassingen worden uiteindelijk verwerkt in het Handboek Loonheffingen 2024, dat de belastingdienst naar verwachting in februari 2024 publiceert.

job-image
Full Time Heinenoord

Ben jij een (junior) commercieel talent met een hands-on mentaliteit en woonachtig in de Hoeksche Waard? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor onze vestiging in Heinenoord zijn we op zoek naar een Sales Consultant die zich... Lees verder

Nieuw
job-image
Full Time Zundert

Ben jij een klantgericht en gedreven talent en sta je te popelen om aan de slag te gaan in een dynamische werkomgeving? Dan hebben wij de perfecte functie voor jou! Wij zijn op zoek naar een gemotiveerde Backoffice Medew... Lees verder

Nieuw

Wij maken op deze website gebruik van cookies om het gebruik van deze website en daarbuiten te vergemakkelijken, de prestaties en gebruikerservaring te verbeteren en de relevantie van het aanbod te verhogen. Klik op akkoord om aan te geven dat je instemt met ons privacy statement.