Ned Personeel
cover-image

Hoe zit het met fase A, B en C?

Wat voor jou werkt
Werkt voor ons

Veelgestelde vragen werknemers 13 Oct 2023

Hoe langer je via NED werkt, hoe meer rechten je opbouwt. Dat gaat in 3 fasen.

 

Fase A

De eerste 52 weken die je werkt voor NED noemen we fase A. Voor de telling van de 52 weken tellen alleen de weken waarin je daadwerkelijk hebt gewerkt. Die 52 weken hoeven niet aaneengesloten te zijn, maar een onderbreking mag niet langer dan 26 weken duren. Dan begin je weer opnieuw met tellen in Fase A.

 

Fase B

Na 52 gewerkte weken heb je recht op een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd. Je kunt in deze fase maximaal zes contracten voor bepaalde tijd ontvangen in een periode van maximaal drie jaar. Ook hier begin je weer opnieuw met tellen in fase A na een onderbreking van 6 maanden.

Uitzendkrachten die op 2 januari 2023 al drie jaar lang een uitzendovereenkomsten in fase B hebben gehad, stromen - bij voortzetting van het dienstverband - op die datum in, in fase C.

 

Fase C

Wanneer je na het doorlopen van fase B binnen 6 maanden weer wordt ingezet via NED, kom je in fase C. In deze fase krijg je een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Wij maken op deze website gebruik van cookies om het gebruik van deze website en daarbuiten te vergemakkelijken, de prestaties en gebruikerservaring te verbeteren en de relevantie van het aanbod te verhogen. Klik op akkoord om aan te geven dat je instemt met ons privacy statement.