Ned Personeel
cover-image

Effecten van de nieuwe wet op huisvesting voor arbeidsmigranten

Wat voor jou werkt
Werkt voor ons

Wet- en regelgeving 16 Feb 2024 door Corné Roks

Effecten van de nieuwe wet op huisvesting voor arbeidsmigranten

Het wetsvoorstel Wet terbeschikkingstelling van arbeidskrachten (WTTA) regelt verschillende aspecten van het inzetten van arbeidskrachten door werkgevers bij opdrachtgevers.

Hoewel de Tweede Kamer nog geen definitief besluit heeft genomen, kunnen we al een goede samenvatting geven van de verwachte impact op het gebied van huisvesting voor arbeidsmigranten wanneer de wet wordt ingevoerd.

Het belangrijkste punt is dat de huisvestingsomstandigheden voor arbeidsmigranten zullen verbeteren en misstanden worden aangepakt. Het is dus logisch om aan te nemen dat alle huisvesting die via de werkgever (uitlener) wordt aangeboden, of waarbij de werkgever (uitlener) bemiddelt tussen verhuurder en huurder, moet voldoen aan de SNF-norm.

Aandachtspunten

Er zijn enkele belangrijke aandachtspunten met betrekking tot huisvesting.

Verplichting tot verstrekken van informatie:

Werkgevers worden verplicht om arbeidskrachten die zij ter beschikking stellen, te informeren over de aangeboden huisvesting.

Aansprakelijkheid voor huisvesting:

Werkgevers die arbeidskrachten ter beschikking stellen, zijn aansprakelijk voor de huisvesting die zij aanbieden en moeten voldoen aan geldende eisen en normen.

Controle en handhaving:

De handhaving van huisvestingseisen wordt versterkt door strengere controles en sancties voor werkgevers die niet aan de regels voldoen.

Samenwerking met gemeenten:

Het wetsvoorstel stimuleert samenwerking tussen werkgevers en gemeenten om te zorgen voor adequate huisvesting voor ter beschikking gestelde arbeidskrachten.

Verbetering van huisvestingsomstandigheden:

Het uiteindelijke doel van deze maatregelen is het verbeteren van de huisvestingsomstandigheden voor ter beschikking gestelde arbeidskrachten en het tegengaan van misstanden.

Meer informatie

Kortom, de WTTA bevat verschillende bepalingen die gericht zijn op het waarborgen van passende huisvesting voor arbeidskrachten die ter beschikking worden gesteld door werkgevers.

Wil je meer informatie over dit onderwerp of ben je benieuwd naar de specifieke impect op jouw situatie? Neem dan contact met ons op!

job-image
Full Time Heinenoord

Ben jij een netwerk talent met een hands-on mentaliteit en woonachtig in de Hoeksche Waard? Voor onze vestiging in Heinenoord zijn wij op zoek naar een Accountmanager die zich bezig houdt met New Business, Accountmanagem... Lees verder

Nieuw
job-image
Full Time Zundert

Zoek je een baan waar jij je eigen agenda kan bepalen? Dan is dit de juiste plek. Je bepaalt namelijk zelf waar de focus op ligt!   Lees verder

Nieuw

Wij maken op deze website gebruik van cookies om het gebruik van deze website en daarbuiten te vergemakkelijken, de prestaties en gebruikerservaring te verbeteren en de relevantie van het aanbod te verhogen. Klik op akkoord om aan te geven dat je instemt met ons privacy statement.