Ned Personeel
cover-image

AOW-leeftijd blijft in 2029 hetzelfde

Wat voor jou werkt
Werkt voor ons

Wet- en regelgeving 21 Nov 2023 door Lise Visser

AOW-leeftijd blijft in 2029 hetzelfde

Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft aangekondigd dat de AOW-leeftijd in 2029 niet verder zal stijgen. De leeftijd waarop mensen AOW ontvangen blijft 67 jaar en drie maanden. Dat schrijft minister Schouten van armoedebeleid, participatie en pensioenen aan de Tweede Kamer.
 
Elk jaar wordt vastgesteld op welke leeftijd men over vijf jaar AOW ontvangt. Het al dan niet stijgen van de AOW-leeftijd volgt automatisch uit de levensverwachting die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vaststelt voor 2029. Voor de jaren 2024 tot en met 2027 is de AOW-leeftijd vastgesteld op 67 jaar en in 2028 is deze 67 jaar en drie maanden.

Prognose bijgesteld

Het CBS heeft dit jaar echter zijn prognose voor het jaar 2028 bijgesteld. In eerste instantie werd verwacht dat de AOW-leeftijd zou stijgen naar 67 jaar en drie maanden, maar op basis van nieuwe gegevens blijkt dat deze gelijk zal blijven aan het huidige niveau van 67 jaar. Dit komt doordat de wet voorschrijft dat vijf jaar van tevoren moet worden bepaald wat de AOW-leeftijd zal zijn, zodat mensen tijdig op de hoogte zijn. Hoewel het CBS verwacht dat de levensverwachting in de komende jaren nog steeds zal toenemen, gebeurt dit wel minder snel dan aanvankelijk werd gedacht.
job-image
Part time Zundert

Dé Roemeens sprekende recruitment consultant, daar zijn wij naar opzoek! Ben jij gemotiveerd en beheers jij de Roemeense, Engelse en Nederlandse taal? Solliciteer dan snel! Lees verder

job-image
Full Time Zundert

Ben jij een gedreven Finance professional met minimaal 3 jaar werkervaring? Heb je een afgeronde hbo Finance opleiding op zak en op zoek naar een leuke en leerzame uitdaging? Wij hebben een uitdagende functie voor jou al... Lees verder

Wij maken op deze website gebruik van cookies om het gebruik van deze website en daarbuiten te vergemakkelijken, de prestaties en gebruikerservaring te verbeteren en de relevantie van het aanbod te verhogen. Klik op akkoord om aan te geven dat je instemt met ons privacy statement.