Ned Personeel

Zij gingen je voor

Als ik enigszins kan, ga ik naar de NED klantenavonden. Top!
Boomkwekerij Jos Willemsen en zoon vof
Zundert
image

In dertig jaar tijd groeide de boomkwekerij van Jos Willemsen aan de Biggelaarstraat 1 in Zundert uit van 1,5 hectare naar de huidige 18 hectare. Het hele jaar rond worden hier winterharde sierheesters gekweekt voor de vollegrond. Jos en zijn zoon Dennis, afgestudeerd in boomteelt aan de MAS, krijgen hulp van vier Roemeense medewerkers, die bij NED Personeel in dienst zijn.  

Gespecialiseerd in winterharde sierheesters 

Willemsen levert de heesters aan de handel; zo’n twee derde is bestemd voor Nederland, een derde voor de export. Jos: “Dat is het mooie aan dit werk; iedere kweker regelt zijn eigen afzet. Naast het kweken en stekken op basis van eigen uitgangsmateriaal, zijn we bezig met de handel en het bepalen van de beste prijs.”  

Ook na dertig jaar geeft het werk Jos nog steeds veel voldoening. “Het meest trots ben ik erop dat we alles zelf hebben opgebouwd. En dat op de grond bij mijn voormalig ouderlijk huis. Mijn vader kweekte hier vroeger als bijverdienste aardbeien. Ik had niks met aardbeien maar wél met bomen en heesters. Inmiddels zijn we gespecialiseerd in spireasoorten. Van het stekken tot het oogsten; we doen hier alles. Wij hebben weliswaar geen rechtstreeks contact met de eindgebruikers, maar toch is er altijd het besef dat wij met mooie en kwalitatief goede planten anderen blij maken. Zo dragen we eraan bij dat bijvoorbeeld een pretpark een mooie uitstraling heeft. We zijn trots op ons bedrijf en laten dat graag zien. Daarom verzorgden we een tijdje terug een excursie op ons bedrijf voor een klas van de Curio boomteeltopleiding MBO. 

Door foliekas het jaar rond werk 

Zo’n jaar of zeven geleden plaatste Jos een foliekas om planten te vermeerderen. “Een foliekas geeft meer zekerheid voor de productie. We hebben nu het hele jaar rond werk. Zowel werkzaamheden als kosten kunnen we spreiden. Bovendien kunnen we onze medewerkers beter betrokken houden bij ons bedrijf. Zij werken bij ons maar zijn bij NED in dienst. NED regelt de contracten en verzekeringen. Voor mij als ondernemer is het fijn om die administratieve zaken niet allemaal zelf te hoeven doen. Rond de jaarwisseling heb ik kort overwogen om het weer naar me toe te trekken, maar daar kwam ik snel van terug. Er zijn immers zoveel dingen waaraan je moet denken om het voor je medewerkers goed te regelen. NED doet dat keurig. Daarom heb ik bewust de samenwerking voortgezet. 

Klantenavonden NED 

En als ik enigszins kan, ga ik naar hun klantenavonden. Die organiseren zij op een goed tijdstip in het jaar, namelijk als het voor de boomkwekers wat rustiger is. Onder genot van een hapje en drankje is er dan gelegenheid om met concullega’s of andere leden van Treeport, waar NED ook lid van is, bij te praten.”

Wij maken op deze website gebruik van cookies om het gebruik van deze website en daarbuiten te vergemakkelijken, de prestaties en gebruikerservaring te verbeteren en de relevantie van het aanbod te verhogen. Klik op akkoord om aan te geven dat je instemt met ons privacy statement.