Ned Personeel
cover-image

Uitzenden in de boom en plantenteelt

Voor al jouw personeelszaken

Medewerkers boom en plantenteelt inhuren via NED Personeel

In het hart van de boom- en plantenteeltsector staan de mensen die deze industrie voeden met hun inzet en kennis. Voor een sector die zo afhankelijk is van de kwaliteit van zijn gewassen, is het onwijs belangrijk om te investeren in het juiste team. Kwalitatieve boom- en plantenteelt begint dan ook bij de zorgvuldige selectie en opleiding van mensen die de handen uit de mouwen willen steken. In een vakgebied als deze is het vinden van gespecialiseerde medewerkers dan ook vaak een hele uitdaging.

De uitdagingen in de strijd om vakkrachten

De strijd om getalenteerd personeel binnen de boom- en plantenteelt wordt steeds moeilijker. De behoefte aan medewerkers en personeel met een gerichte kennis en vooral een passie voor botanie is belangrijk, maar niet gemakkelijk te vervullen. Dit komt op zich door een combinatie van verschillende factoren, waaronder een krimpende pool van gespecialiseerd arbeidspersoneel of concurrentie uit de agrosector.

Ook zet de vergrijzing van de arbeidsmarkt de sector onder druk om nieuwe generaties vakmensen aan te trekken die zich verbonden voelen met de teelt van bomen en planten. Daarnaast vereist de seizoensgebonden aard van het werk ook nog eens een flexibele personeelsstructuur.

Je wilt als bloemen- en plantenteler kunnen opschalen tijdens piekperiodes, zonder dat je daarmee afbreuk moet doen aan de kwaliteit van het werk dat je levert.

Kenmerken van goed personeel in de boom- en plantenteelt

Uitblinkers in de boom- en plantenteelt onderscheiden zich door een combinatie van vakmanschap, passie voor de natuur en een leergierige houding. Deze medewerkers zijn echter niet alleen bekwaam in de technische aspecten van hun werk, maar voelen zich betrokken bij het bedrijf waar ze werken en ze steken dan ook graag de handen uit de mouwen.

Zij tonen initiatief, zijn erg betrouwbaar en kunnen zowel zelfstandig als in team uitstekend werk leveren. Van seizoensgebonden krachten voor de piekmomenten tot fulltime specialisten die jaar in jaar uit de groei van jouw bedrijf ondersteunen, NED Personeel heeft de ervaring en het netwerk om jouw team te versterken.

Ook al zijn we van oorsprong een Brabants bedrijf, en hebben we als uitzendbureau kantoren in Hoeksche Waard, Goes en Zundert, we zijn actief in heel Europa. Ook voor niet-Nederlandse vakkrachten kan je bij ons terecht.

Flexibel personeel: aanpassen aan seizoensgebonden vraag

Flexibiliteit in het personeelsbeleid is van erg groot belang, vooral in een dynamische sector zoals die van de boom- en plantenteelt. Seizoensgebonden fluctuaties in vraag en aanbod zijn hier namelijk de norm. Het vermogen om snel te kunnen opschalen of afschalen, afhankelijk van de productiecyclus, maakt dan ook het verschil tussen succes en achteruitgang.

Een flexibel personeelsbeleid stelt je bedrijf dan ook in staat om kosten te drukken, efficiënter uit de hoek te komen en kansen in de markt optimaal te benutten zodra deze zich dan ook voordoen. Dat is precies waar NED Personeel je bij kan helpen!

 

Ja! Ik wil meer weten.

NED Personeel biedt een flexibele en effectieve oplossing

Dankzij onze ruime ervaring in het leveren van topkwaliteit personeel, bieden wij maatoplossingen die de diversiteit van jouw uitdagingen weerspiegelen. Laat ons de perfecte match voor jouw bedrijf vinden en ervaar hoe onze diensten je bedrijfsvoering kunnen stroomlijnen, zodat jij je kunt focussen op groei en bloei.

cover-image

Wij maken op deze website gebruik van cookies om het gebruik van deze website en daarbuiten te vergemakkelijken, de prestaties en gebruikerservaring te verbeteren en de relevantie van het aanbod te verhogen. Klik op akkoord om aan te geven dat je instemt met ons privacy statement.