Ned Personeel
cover-image

Uitbesteden payroll services voor uitzendbureaus

- hoe werkt dat?

Het runnen van een uitzendbureau is dynamisch en veeleisend. Als ondernemer wil je je richten op de kern van je bedrijf: het verbinden van kandidaten met de juiste vacatures. Het uitbesteden van je backoffice kan je hierbij helpen. Hier ontdek je waarom het uitbesteden van je backoffice aan NED Personeel een slimme zet is en hoe dit jouw bedrijf kan laten groeien.

Payroll services uitbesteden, wat zijn de voordelen voor uitzendbureaus?

Het uitbesteden van payroll services heeft verschillende voordelen. Hieronder benoemen we de belangrijkste:

Winst in tijd

Met onze payroll services voor uitzendbureaus nemen we de grootste administratieve backoffice taken van je over. Denk aan het verwerken van salarissen, het beheren van contracten en het bijhouden van dossiers. Onze werkwijze is gebaseerd op een hoge automatiseringsgraad. Dit betekent dat je met behulp van handige tools alles zelf kunt regelen. Zo houd jij meer tijd over voor het vinden en binden van de beste kandidaten. 

 

Bespaar kosten

Besteed je payroll aan ons uit? Dan is dit vaak goedkoper dan het in dienst nemen van personeel voor het uitvoeren van deze administratieve werkzaamheden. Zo bespaar je niet alleen op personeelskosten, maar ook op softwarelicenties en verzekeringen. Hiernaast heb je geen kosten voor het maken van trainingen of het bijscholen van medewerkers. Als payroll provider kunnen we hiernaast betere tarieven bieden voor werknemersverzekeringen. 

 

Geen zorgen over arbeidswetgeving

Juridisch werkgeverschap brengt veel risico’s met zich mee, zoals financiële lasten bij ziekteverzuim, aansprakelijkheid bij arbeidsconflicten en het moeten naleven van complexe regelgeving. Omdat we bij NED Personeel goed op de hoogte zijn van de Nederlandse arbeidswetgeving, voldoet je uitzendbureau altijd aan de wettelijk gestelde eisen rondom arbeidsvoorwaarden, belastingen en werknemersrechten. Zo verklein je de kans op boetes en voorkom je juridische problemen. 

 

Verbeterde efficiëntie

Met outsourcing van payroll ben je verzekerd van snellere verwerkingstijden en minder administratieve rompslomp. Je beschikt over een digitale portal en bijhorende app, waarin je de geworven medewerkers gemakkelijk kunt onboarden. Je hebt hierin altijd de keuze om het onboarden samen te doen of om de medewerker een verzoek te sturen om de inschrijving zelf te voltooien. Wij werken met de meest geavanceerde systemen. Denk hierbij aan:

  • Easyflex
  • Carerix
  • Jobdigger
  • Joboti
  • XpertHR
  • e-UUR

Hoe gaat payroll uitbesteden in zijn werk?

Het uitbesteden van je payroll services als uitzendbureau gaat in een aantal overzichtelijke stappen.

1. De persoonlijke kennismaking

Alles begint met het maken van de juiste match. Daarom beginnen we met een persoonlijk kennismakingsgesprek. We brengen je wensen in kaart en bespreken hoe we je aan nog meer successen kunnen helpen. 

2. De werkwijze bespreken

Na de kennismaking doorlopen we samen met jou onze werkwijze. Deze is grotendeels geautomatiseerd. Dit vermindert de kans op fouten, bespaart tijd en vergroot de kans op een succesvolle werving. 

3. Het voorstel bekijken

Na de eerste twee stappen weten we genoeg en doen we een passend voorstel. Dit voorstel bevat de gemaakte werkafspraken en de commerciële voorwaarden. We nemen dit voorstel persoonlijk met je door. Gaan we allebei akkoord? Dan staat je eigen werkomgeving binnen 24 uur online. 

4. De eerste kennismaking met je eigen portal

Nu de online werkomgeving is ingericht en samenwerkingsovereenkomst is getekend, kun je inleners gaan invoeren in je online portal. De eerste keer maken we jou hierin helemaal wegwijs. We zorgen dat de kredietcheck wordt uitgevoerd en je krijgt terugkoppeling als er bijzonderheden zijn. Na de digitale uitvraag van de inlenersbeloning krijgt de inlener via het portal zijn samenwerkingsovereenkomst en het tariefblad toegestuurd. Je bent nu klaar voor het plaatsen van de geworven medewerker. 

5. Het plaatsen van medewerkers

Het onboarden van de door jou geworven medewerkers gaat gemakkelijk via het portal. Je kunt ervoor kiezen de inschrijving samen met de medewerker op kantoor te doen of de medewerker een verzoek te sturen dit zelf af te handelen.

6. Verantwoording van de uren

Standaard werken wij met de volgende procedure: de inlener voert de uren in of importeert ze. De medewerker keurt vervolgens de uren goed. Hoe we dit precies regelen, kunnen we samen met jou afstemmen. 

7. Marge ontvangen

Je medewerker ontvangt het salaris op de donderdag na de gekozen loonperiode. Uitbetaling kan op wekelijkse basis, maar ook per vier weken. Bij het verwerken van de betaling krijgt ook de inlener de factuur. Dan sturen we jou een margefactuur en betalen we deze volgens afspraak uit. 

Payroll services voor uitzendbureau? Neem contact op!

Met de payroll services van NED Personeel ben jij helemaal klaar voor de concurrerende arbeidsmarkt. Wij nemen jouw administratieve zorgen uit handen, zodat jij je volledig kunt richten op het bemiddelen van de beste kandidaten. Omdat de behoeften van uitzendbureaus verschillen, bieden wij altijd maatwerkoplossingen. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek. 

Wij maken op deze website gebruik van cookies om het gebruik van deze website en daarbuiten te vergemakkelijken, de prestaties en gebruikerservaring te verbeteren en de relevantie van het aanbod te verhogen. Klik op akkoord om aan te geven dat je instemt met ons privacy statement.