Ned Personeel
cover-image

Uitbesteden backoffice voor uitzendbureaus

- waarom zou je dat doen?

Het runnen van een uitzendbureau is dynamisch en veeleisend. Als ondernemer wil je je richten op de kern van je bedrijf: het verbinden van kandidaten met de juiste vacatures. Het uitbesteden van je backoffice kan je hierbij helpen. Hier ontdek je waarom het uitbesteden van je backoffice aan NED Personeel een slimme zet is en hoe dit jouw bedrijf kan laten groeien.

Je backoffice uitbesteden, waarom zou je dat doen als uitzendbureau?

Hier zijn acht redenen waarom je zou kunnen overwegen om je backoffice uit te besteden:

Focus op kerntaken

Laten we eerlijk zijn, als uitzendondernemer wil je niet je dagen besteden aan administratieve rompslomp. Jouw kerntaak is het vinden van de juiste kandidaten voor de vacatures van jouw klanten. Door taken zoals salarisadministratie, contractbeheer en compliance over te dragen aan NED Personeel, kun jij je volledig richten op werving en plaatsing. Zo heb je meer tijd om te netwerken, sollicitatiegesprekken te voeren en de kwaliteit van je dienstverlening te verbeteren.

 

Verbeterde efficiëntie

Weet je wat echt tijd bespaart? Een gestroomlijnde administratie. Outsourcing zorgt voor snellere verwerkingstijden en minder gedoe. Bij NED Personeel bieden we de mogelijkheid om zowel wekelijks als per vier weken te verlonen. Deze payroll services voor uitzendbureaus bieden flexibiliteit om in te spelen op de specifieke behoeften van jouw klanten en medewerkers. Met onze geavanceerde systemen, zoals Easyflex, Carerix, Jobdigger, Joboti, XpertHR en e-UUR, minimaliseren we fouten en maximaliseren we de efficiëntie van jouw backoffice. Dit betekent niet alleen meer tevreden klanten, maar ook een hogere productiviteit binnen jouw bedrijf. Daarnaast denken we graag mee in maatwerk koppelingen tussen jouw systemen. Dit doen wij samen met onze partner Solid Online. 

 

Flexibiliteit

Flexibiliteit is een van de grootste voordelen van het uitbesteden van je backoffice aan NED Personeel. Jij bepaalt welke taken je uitbesteedt en welke je zelf wilt houden. Wil je bijvoorbeeld alleen de salarisadministratie uitbesteden of ook het volledige contractbeheer? Het is jouw keuze. Zo kun je jouw bedrijfsvoering precies aanpassen aan wat voor jou het beste werkt.

 

Expertise en nauwkeurigheid

Profiteer van de kennis en ervaring van professionals die altijd up-to-date zijn met de laatste wet- en regelgeving. De Nederlandse arbeidswetgeving verandert voortdurend, en het is een hele klus om alles bij te houden. Fouten kunnen leiden tot hoge boetes en juridische conflicten. Door een specialist zoals NED Personeel in te schakelen, zorg je ervoor dat alles correct en volgens de laatste regelgeving wordt afgehandeld. Dit geeft je gemoedsrust en zorgt ervoor dat je bedrijf compliant blijft met de huidige wetgeving.

Schaalbaarheid

Of je nu een klein bureau hebt of een grote intermediair bent, door het uitbesteden van je backoffice kun je eenvoudig opschalen zonder extra administratieve druk. Met NED Personeel aan je zijde kun je groeien zonder je zorgen te maken over de administratieve last die daarbij komt kijken. Wij zorgen ervoor dat je administratie altijd meegroeit met jouw bedrijf, zodat jij je kunt concentreren op je kernactiviteiten. Onze schaalbare oplossingen helpen je snel in te spelen op veranderingen in de markt en je bedrijf flexibel aan te passen aan nieuwe omstandigheden.

 

Tijdbesparing

Het uitbesteden van je backoffice aan experts bespaart je enorm veel tijd. Denk aan alle tijd die je kwijt bent aan salarisadministratie, contractbeheer en het naleven van wet- en regelgeving. Vooral in een sector waar de regels voortdurend veranderen, is het een uitdaging om bij te blijven. Door deze taken uit te besteden aan NED Personeel, kun jij je volledig richten op wat echt belangrijk is: het vinden en plaatsen van de juiste kandidaten.

 

Kostenreductie

Het uitbesteden van backoffice diensten is vaak goedkoper dan het in dienst nemen van personeel voor deze taken. Je bespaart op personeelskosten, softwarelicenties en verzekeringen. Bovendien hoef je geen kosten te maken voor training en bijscholing van je administratieve medewerkers. Bij NED Personeel verdelen we de kosten voor verzekeringen en ziekteverzuim over een groeiend aantal klanten. Hierdoor worden de gemiddelde kosten per klant lager, wat nog voordeliger is voor jouw uitzendbureau.

 

Risico’s juridisch werkgeverschap

Het juridische werkgeverschap brengt veel risico’s met zich mee, zoals aansprakelijkheid bij arbeidsconflicten, naleving van complexe regelgeving en financiële lasten bij ziekteverzuim. Door het juridische werkgeverschap uit handen te geven aan NED Personeel, verminder je de kans op fouten en boetes aanzienlijk. Onze experts zorgen ervoor dat alles volgens de laatste wet- en regelgeving wordt afgehandeld. Voor een kleine vergoeding voorkom je deze risico’s en weet je zeker dat alles goed geregeld is.

Uitbesteden backoffice - Hoe werkt dat?

Het proces van het uitbesteden van je backoffice is simpel en overzichtelijk. Hier is hoe het werkt:

  1. Intakegesprek: We beginnen met een persoonlijk gesprek om jouw specifieke behoeften in kaart te brengen. Wat heb je nodig en hoe kunnen wij jou het beste ondersteunen? Samen stellen we een plan op dat precies bij jouw situatie past.
  2. Overdracht taken: Vervolgens dragen we alle administratieve taken zorgvuldig over aan onze backoffice specialisten. Je hoeft je nergens zorgen over te maken; wij regelen alles.
  3. Continuïteit en ondersteuning: Wij zorgen ervoor dat alle backoffice processen soepel verlopen, met continue ondersteuning en updates. Zo kun jij je volledig richten op het groeien van je bedrijf.

Efficiënte onboarding van jouw backoffice

Bij NED Personeel zorgen we voor een naadloze onboarding van zowel inleners als flexkrachten. Hoe werkt dat precies? De inlener voert de basisgegevens in, waarna de flexkracht via een portal zijn gegevens kan aanvullen. Ons backofficeteam doet de kredietchecks en maakt de contracten klaar voor digitale ondertekening. Dit betekent dat je snel aan de slag kunt zonder gedoe.

Wat kost het uitbesteden van je backoffice?

Veel ondernemers denken dat het uitbesteden van de backoffice duur is. Het lijkt misschien goedkoper om alles zelf te doen, maar als je alle factoren meerekent, valt dat vaak tegen. Hier zijn enkele kostenposten als je zelf je backoffice regelt:

  • Personeelskosten: De kosten voor een administratief medewerker of een team.
  • Software: Licenties voor verlonings- en administratiesoftware.
  • Verzekeringen: Kosten voor diverse verzekeringen zoals aansprakelijkheids- en ziekteverzuimverzekeringen.
  • Tijd: De tijd die je medewerkers besteden aan het bijhouden van de laatste wet- en regelgeving.

Bij NED Personeel verdelen we de kosten voor verzekeringen en ziekteverzuim over een groeiend aantal klanten. Hierdoor worden de gemiddelde kosten per klant lager, wat voordeliger is voor jouw uitzendbureau.

Flexibele backoffice oplossingen op maat

Bij NED Personeel begrijpen we dat de behoeften van uitzendbureaus variëren. Daarom bieden we maatwerkoplossingen die passen bij jouw specifieke situatie. Of je nu een starter bent of een gevestigd bureau, wij hebben de juiste oplossing voor jou.

Besteed jouw backoffice uit aan NED Personeel

Het uitbesteden van je backoffice aan NED Personeel is een slimme zet voor elk uitzendbureau. Zo kun jij je focussen op je kernactiviteiten en weet je zeker dat je backoffice in goede handen is. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek over onze backoffice dienstverlening en ontdek hoe wij jouw uitzendbureau naar een hoger niveau kunnen tillen. Wil je meer weten over hoe wij jouw uitzendbureau kunnen ondersteunen? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Wij maken op deze website gebruik van cookies om het gebruik van deze website en daarbuiten te vergemakkelijken, de prestaties en gebruikerservaring te verbeteren en de relevantie van het aanbod te verhogen. Klik op akkoord om aan te geven dat je instemt met ons privacy statement.