Unieke samenwerking tussen H&C Pluimveeservice B.V. en NED Personeel

Nieuws – 28 May 2021

Je hebt van die beroepen waar je bij toeval moet inrollen omdat je van het bestaan niet eerder wist. Dat overkwam Piet van Hooijdonk uit Klein-Zundert. Van oorsprong afkomstig van een boerderij, raakte hij na zijn middelbare schooltijd betrokken bij het behandelen van kippen. Uiteindelijk leidde dit toeval tot de start van een eigen bedrijf, namelijk H&C Pluimveeservice B.V.. Dit bedrijf is volledig gespecialiseerd in het preventief inenten van legkippen en van moederkippen voor de fok. Terwijl Piet van Hooijdonk zich vanuit Klein-Zundert bezighoudt met de materialen en het opleiden van medewerkers, verzorgt zijn compagnon Eric Cools vanuit het Belgische Beerse de facturering en planning.

Extra handen én handigheid

Opfokbedrijven wisten H&C Pluimveeservice al snel te vinden voor het vaccineren van grote aantallen kippen volgens de IKB-certificering. Piet: “Op één dag vaccineren we met regelmaat 50.000 kippen onder toezicht van een dierenarts. Als je bedenkt dat kippen tegenwoordig los in de ren lopen, dan moet je met een ploeg zijn om dat op één dag voor elkaar te krijgen. En je hebt een bepaalde handigheid nodig! Bovendien kun je het inenten van legkippen niet uitstellen. Zij moeten namelijk zijn gevaccineerd vóórdat zij vanuit het opfokbedrijf vertrekken naar een pluimveehouderij. Daar gaan zij vanaf twintig weken eieren leggen. Kortom, Eric en ik hadden extra handen nodig. Dat was precies de reden om drie jaar geleden NED te vragen om medewerkers voor ons te werven. Frans de Beer, accountmanager bij NED, wist met zijn kennis uit de intensieve veehouderij, snel waaraan wij behoefte hadden. Hij is gericht mensen gaan zoeken die fysiek werk niet schuwen én bereid zijn om vroeg op te staan. Vaak vertrekken we al rond 05.00/06.00 uur naar het opfokbedrijf waar de vaccinaties voor die dag staan gepland.”

Altijd bereid om mee te denken

Inmiddels werkt H&C Pluimveeservice via NED met een vaste ploeg van vier medewerkers, allen van Roemeense afkomst. Piet: “Het voordeel voor hen is dat dit werk het hele jaar doorloopt. Voor mij is het fijn dat ze goed met elkaar overweg kunnen en volledig op elkaar zijn ingespeeld. Ik kan echt op hen rekenen. Eén van hen is inmiddels in vaste dienst bij ons, de anderen worden via NED uitbetaald. Het makkelijke daaraan is dat ik zelf geen zorgen heb over personeelszaken. Het enige dat ik hoef te doen is het aantal gewerkte uren in de NED-portal registreren. Dat kost mij wekelijks ongeveer een kwartiertje. NED regelt naast de uitbetaling van het salaris ook de verlofdagen en eventuele ziektedagen.  En is er iets? Dan bel ik met NED. De samenwerking met NED vind ik uniek; ze kennen ons bedrijf en zijn altijd bereid om mee te denken.”

H&C Pluimveeservice

info@pluimveeservicehenc.be