NED.Work People, één van de uitzendbureaus met wie Karpack samenwerkt

04 Jul 2022 door Lotte van Nederkassel

Om producten te verpakken, krijgt een verpakking van papier of karton steeds vaker de voorkeur. En dat merken ze bij Karpack in Roosendaal; al sinds 1996 gespecialiseerd in papieren en kartonnen verpakkingen. Recent bouwde het bedrijf een extra productiehal. Net als de al bestaande hal vanaf de A17 makkelijk te herkennen aan het zwart-witte blokjespatroon.

Met deze nieuwe productiehal zijn er dertig laaddocs bijgekomen. Het totaal aantal laaddocs komt daarmee uit op 44. Eric Loos, productiemanager bij Karpack, vertelt: “In de nieuwe hal staan al onze opzetmachines vlak in de buurt van de laaddocs. Dat scheelt overheveling van de maatwerk verpakkingen met de heftruck. Daar besparen we tijd mee. Natuurlijk blijft het nodig om de opzetmachines te bedienen. Als voor ons het hoogseizoen begint, hebben we daar extra productiekrachten voor nodig. NED. Work People is één van de uitzendbureaus met wie we daarvoor samenwerken.”

Extra medewerkers in hoogseizoen

Omdat Karpack veel voor de agrifoodsector werkt, begint hun hoogseizoen in april en loopt door tot ongeveer oktober. In die periode schakelt het bedrijf over naar een tweeploegendienst om alle maatwerk dozen en schaaltjes te produceren. Vaak zijn er dan wel veertig a vijftig mensen extra aan het werk, boven op de zo’n zeventig vaste medewerkers. Eric: “In 2018 deed ik voor het eerst de productieplanning. Voorheen zat ik zelf op de vrachtwagen. Dat jaar was er personeelsschaarste. We kwamen er niet uit met de uitzendbureaus met wie we al samenwerkten. NED is er toen als extra uitzendbureau bijgekomen. Sindsdien werken we samen, want hoe groter de vijver waarin je vist, hoe groter de kans dat je ook de goede mensen ‘vangt’.”

Correcte uitbetaling van gewerkte uren

De samenwerking tussen Karpack en de verschillende bureaus verloopt volgens Eric op ongeveer dezelfde manier. “Als er extra mensen bij Karpack nodig zijn, bel ik bij NED met Sjaak of Doris. Ze zijn altijd enthousiast om ons te helpen. Als het eenmaal loopt, dan loopt het. Het is eenvoudig werk, maar zeker niet zwaar of vies.” Nicolle: “Toch moet het je wel liggen. Daarom verloopt de urenregistratie de eerste twee weken meestal handmatig via een werkbriefje. Belangrijk is dat uitzendkrachten dat briefje elke week laten aftekenen. Vervolgens lever ik de urenregistratie aan bij NED voor een correcte uitbetaling. Als mensen zelf vergeten om hun werkbriefje in te leveren, dan wordt dat moeilijk. Maar tegenwoordig gaat dat allemaal best goed. Als mensen wat langer voor ons werken, krijgen ze overigens een tag om in te loggen op het digitale kloksysteem. Dan hoef ik die gegevens alleen maar digitaal aan te leveren bij NED en wordt de uitbetaling sowieso correct geregeld.”

Karpack

Aanwas 1

4704 SC Roosendaal

www.karpack.nl  mailen naar nicolle@karpack.nl eric@karpack.nl