Korte lijnen tussen Van Dijk Emballage en NED Personeel

10 Jan 2022 door Lotte van Nederkassel

 In gesprek met Johan en Conny Laurijssen

Standaard is er al genoeg. Daar doet Van Dijk Emballage uit Rucphen dan ook niet aan. Wie op zoek is naar maatwerk verpakkingen in kleine series is hier aan het juiste adres. “Met een fijn team maken we voor onze klanten houten verpakkingen en piepschuim producten” zeggen Johan en Conny Laurijssen van Van Dijk Emballage. Samen met Conny’s broer Jack zijn zij eigenaar.

Aan het Klein Heidepad in Rucphen

Voor Conny en Johan was het geen vooropgezet plan om eigenaar te worden van een verpakkingsbedrijf. Conny: “Mijn vader had vroeger op dezelfde plek, in Rucphen, mestkuikens. In de avonduren maakte hij houten vlonders voor een klant. Toen hij rustiger aan wilde gaan doen, zijn wij erin gerold” zegt Johan. “Ondanks dat we op dat moment niet thuis waren in het vakgebied, wilden we de activiteiten op een professionele wijze voortzetten.”

Houten verpakkingen en vormdelen van polystyreen

Conny: “Dat is gelukt! We concentreren ons sinds 1995 op houten verpakkingen.” Johan: “Het hout dat wij gebruiken is PEFC, dus uitsluitend afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. En bijna alle houten producten die hier de deur uitgaan, zijn ISPM-15 behandeld; een certificering voor het behandelen van hout tegen insecten waardoor het wereldwijd wordt geaccepteerd door de douane. Voor dat behandelproces hebben we een behandelkamer gebouwd op ons eigen terrein.”

Conny: “Later is daar de productie van vormdelen van polystyreen bijgekomen, piepschuim zoals ze hier overal zeggen. Onze piepschuim verpakkingen – licht van gewicht, schok- en weerbestending, isolerend en recyclebaar - worden onder andere gebruikt als buffermateriaal bij het verzenden van kwetsbare goederen. Designers maken stoelen van de vormdelen, standbouwers richten er podia mee, winkelbedrijven presenteren er hun producten mee, etc. Wat wij doen, is de vormdelen in afwijkende maten aanleveren.” Johan: “Als het standaard wordt, dan doen wij het niet meer, haha.” 

Met plezier aan het werk

Bij de groei van het bedrijf, ging Van Dijk Emballage werken met arbeidskrachten uit het buitenland. Johan: “Ik vermoed dat we daarmee twintig jaar geleden één van de eerste industriële bedrijven in de regio waren. Sinds een jaar of vijf werken we hiervoor samen met NED Personeel. NED weet net als wij wat snel schakelen is. De lijnen zijn kort, dat vind ik prettig. En ze zitten vlakbij. We hebben bij NED een vaste contactpersoon en weten wie hem vervangt. Inmiddels bestaat ons team uit zo’n twintig medewerkers. Een deel van hen is bij ons van oudsher in vaste dienst, de andere medewerkers hebben een contract bij NED.”

Conny: “En als we extra handen nodig hebben, dan zet NED zich in om iemand voor ons te vinden en uit te zenden.” Johan: “Technisch inzicht is belangrijk, maar nog belangrijker is dat iemand goed in de groep ligt. Dat bepalen de medewerkers onderling. Zoals zij ook zelf bepalen hoe laat zij ’s morgens beginnen.” Conny: “De één wil eerst zijn kinderen of kleinkinderen naar school brengen en start daarom later, de ander rijdt liever voor de file uit en begint vroeger.” Johan: “Dat is een kwestie van vertrouwen. Het draagt bij aan een fijne sfeer waardoor wij samen met deze groep mensen bijna elke dag met plezier werken.”

Van Dijk Emballage

Klein Heidepad 2, 4715 RT  Rucphen

0165 341 220

www.vandijkemballage.com